Шість пенсій одразу на руки: пенсіонерам пояснили хто може отримати

Шість пенсій одразу на руки: пенсіонерам пояснили хто може отримати

Для отримання виплати необхідно звернутись до Пенсійного Фонду із заявою

Через звірства, яка вчиняє росія на нашій території з початку повномасштабного вторгнення, велика кількість громадян вимушена виїжджати закордон щоб урятувати свої життя.

Так, через підрив Каховської ГЕС багато українців залишились без даху над головою, тож частина буде їхати закордон у пошуках кращої долі.

У разі виїзду пенсіонера за кордон на постійне місце проживання пенсія, призначена в Україні, може бути сплачена за шість місяців наперед перед від’їздом за заявою з наступного місяця після зняття з обліку за місцем проживання.

Такий порядок виплати пенсій у разі виїзду за кордон визначено статтями 47, 51 Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

У ПФУ чиновники нагадують, що, відповідно до закону, пенсія в Україні виплачується в грошовій формі щомісяця до 25 числа через відділення держкомпанії “Укрпошта” або через банк за вказаним в заяві місцем проживання пенсіонера в межах України.

Якщо пенсіонер отримував свої кошти на картку – для нього нічого не зміниться, якщо він за кордоном. Проте, якщо оплата була готівкою, тоді варто через сайт ПФУ змінити спосіб отримання.

Для тих пенсіонерів, які перебувають за межами України, можлива і виплата пенсії за кордоном. Однак лише у тому випадку, якщо з державою, в якій перебуває пенсіонер, підписано відповідну угоду.

Читайте також  Українцям перерахують пенсії через мінімалку: кому заплатять на 300 грн більше

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело