У Тернопільській області зафіксували першу смерть від штаму Дельта

На Тернопільщині зафіксували перший летальний випадок від нового штаму COVID-19 Дельта. Померла жінка, яка нещодавно повернулася з-за кордону.

У Тернопільській області зафіксували першу смерть від штаму Дельта
Про це повідомив Zaxid.Net, посилаючись на інформацію головної санітарної лікарки Тернопільської області Оксани Чайчук. Зазначається, що 48-річна жінка, у якої медики діагностували штам Дельта, померла в селі Копичинці Чортківського району. Це перша смерть від індійського варіанта коронавірусу на території області.

Відомо, що померла нещодавно повернулася з Великої Британії і вже вдома відчула погіршення самопочуття. Коли жінка звернулася до лікарів, їй діагностували штам Дельта.

Пацієнтку госпіталізували в районну лікарню. Слідом за нею захворіли на Дельту також рідні та близькі, з якими жінка контактувала.

“Аналізи на визначення штаму коронавірусу від 48-річної жінки були взяті ще за життя. Її результат разом із тими 94 пробами теж був відправлений до Києва до референс-лабараторії. І надійшло підтвердження щодо 52 зразків. І її аналіз теж виявився позитивним на штам Дельта”, – розповіла Чайчук.

Як повідомляв OBOZREVATEL, в Україні різко зростає кількість виявлених випадків штаму коронавірусу Дельта. Усього за два тижні спостережень їхня кількість зросла вдвічі. Головний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомив, що нині в країні офіційно зареєстровано 300 випадків зараження штамом Дельта.

Восени та взимку на Україну чекають нові локдауни через штам Дельта. Про це в ефірі телеканалу OBOZREVATEL розповів лікар-епідеміолог Сергій Кравченко. За його словами, незабаром Дельта-штам витіснить інші мутації коронавірусу і почне домінувати в Україні. Ризик важкого перебігу хвороби для невакцинованих громадян збільшиться в рази. Ситуація може настільки погіршитися, що в реанімаціях не вистачатиме місць, кисню і спеціального устаткування.

Читайте також  ТЕРМІНОВО! У віці 30 років померла відома актриса і співачка. Світла пам’ять

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело