Президент Зеленський нарешті промовив ці слова

Переглянув другу частину інтерв‘ю Зеленського телеканалу «Дом»

Меседжі мешканцям окупованих територій зрозумілий: ми розуміємо, що російська паспортизація – складова агресії. Фактично людей просто роблять заручниками та живим щитом – традиційна совково-російська практика.

Проте Україна ніколи не визнає жодних окупаційних структур, гауляйтерів та їхніх документів. Якщо хтось з мешканців окупованих територій хоче бути громадянином Росії – нехай просто їде туди. Нарешті ці слова, які ми з Деном Казанським та іншими переселенцями говоримо восьмий рік поспіль, озвучені першою особою держави. Годі вмовляти сепарів.

Порівняння з Берлінською стіною – влучне, адже я сам колись наводив цей приклад. Процес затягнеться надовго і, на превеликий жаль, Донбас – це наша «ГДР». Але в результаті розсиплеться імперія і території повернуться.

Фраза про те, що 90% вирішення ситуації на Сході залежить від Путіна означає, що ми зробили все, що могли, на дипломатичному рівні, і що тепер його час ухвалювати рішення по Донбасу і нести за це відповідальність.

Чому по Донбасу – тому що Крим прив‘язаний до електоральних перспектив Путіна, себто до його яєць та життя. Допуск Червоного Хреста міг би бути першим адекватним кроком з боку силіконової пики, але щось мені підказує, що на це розраховувати не варто. Він не дозволить документувати власні злочини.

Читайте також  Конгрес США вимагає доступу до деталей перемовин Трампа та Путіна

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело