Франківська вчителька вимагає повернути ЗНО з історії України, як обов’язкове

Вчителька з Івано-Франківська написала в мережі звернення до колег та однодумців з проханням підтримати її вимогу до Міністерства освіти та науки України повернути обов’язкову державну підсумкову атестацію з історії України.

Світлана Уварова, вчителька історії Івано-Франківського ліцею імені Івана Пулюя, вважає, що відсутність обов’язкового ЗНО з історії України погано впливає на сучасну молодь і спонукає не вивчати історію своєї держави.

“Український народ в небезпеці, якщо понад 40% опитаних українців вважають себе одним народом з росіянами, погоджуючись із брехливими сентенціями керівника держави-агресора Росії! Майже кожен п’ятий учасник ЗНО-21 не здав на належному рівні ЗНО з історії! Нагадаю, що нація, яка не знає своєї історії, немає майбутнього! Все частіше чую від випускників 11-х класів: – “А навіщо витрачати час і вчити історію? Її ж не обов’язково здавати!”.
Це катастрофа для майбутнього українського народу! Особливо в сучасній Україні, яка змушена протистояти геополітичним загрозам і вести війну з Росією. Вимагаю повернути обов’язкову ДПА з історії України на рівні з українською мовою та літературою!
Не дозволимо і надалі красти нашу історію, культуру і землю!”, – йдеться в дописі пані Світлани.

Вчителька просить підтримати це звернення і надсилати листи з вимогою повернути обов’язкову державну підсумкову атестацію з історії України на електронну адресу МОН України: [email protected].

“Разом ми врятуємо юних громадян України від незнання історії Руси-України. Українські діти та молодь повинні знати, що вони мають історію, якою варто гордитися!”, – додає педагогиня.

 

Читайте також  Вже офіційно: у МОН розповіли, як зможуть навчатися діти у школах — очно чи онлайн

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело