У квитанціях на комуналку з’явиться нова графа: за що українцям доведеться платити додатково

У квитанціях на комуналку з’явиться нова графа: за що українцям доведеться платити додатково

Українців попередили про важливе нововведення в сфері оплати комунальних послуг. Практично в кожній квитанції незабаром з’явиться нова графа з вказаною сумою грошей, яку потрібно сплатити додатково.

Пілотні проекти в даному напрямку були запущені в деяких регіонах України, результати виявилися задовільними. Завдяки цьому по всій країні незабаром споживачі отримуватимуть платіжки за комунальні послуги з додатковою графою.

Лякатися цього не варто, навіть якщо загальна сума за воду, електрику або опалення здасться захмарною. Справа в тому, що додаткова графа в кожній платіжці буде містити усереднену суму, яку ви зазвичай платите щомісяця за ті чи інші послуги ЖКГ.

Наприклад, якщо ви за електрику сплачуєте в середньому 300 гривень щомісяця, то і в новій графі буде вказана така ж сума. У підсумку, вас попросять оплатити 600 гривень. З них 300 грн – це оплата реально спожитої електроенергії, і ще 300 грн – авансовий платіж.

Дане нововведення дозволить уникнути накопичення боргів за комуналку в разі, якщо ви забули здійснити оплату або, наприклад, поїхали у відпустку.

Додатковий платіж поки не є обов’язковим. Споживачі можуть вибирати самостійно, платити їм наперед за комунальні послуги, чи ні.

Крім того, підприємства теплокомуненерго вже почали розсилати своїм абонентам платіжки з авансовими платежами за опалення і гарячу воду, щоб знизити фінансове навантаження на бюджет споживачів в новому опалювальному сезоні.

Читайте також  Це все змінить! Українців приголомшили новим законом про комунальні послуги. “12 квитанцій”

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело