“Інформація вивчається”: головний санлікар розповів, коли в Україні вакцинуватимуть від коронавірусу дітей

Щеплювати чи ні дітей і підлітків вирішуватиме група експертів з імунізації при МОЗ.

Головний санлікар країни Ігор Кузін розповів, коли в Україні почнуть щеплювати від коронавірусу дітей, якщо навіть у США це ще поки не рекомендовано на офіційному рівні.

Про це він розповів в інтерв’ю ТСН.ua.

Так, за словами Ігоря Кузіна, Pfizer вже змінив свою інструкцію і дозволив використання з 12 років, однак інформації про вакцинацію дітей досить мало.

“Наразі інформація про вакцинацію дітей є обмеженою. Є декілька статей, опублікованих китайським урядом, про вакцинацію дітей від 3 років. Є кілька міжнародних статей щодо досліджень вакцинації дітей та підлітків. Зараз ця інформація вивчається. Остаточне рішення ухвалюватиме національно-технічна група експертів з питань імунізації – ключовий дорадчий експертний орган МОЗ, де представлені кращі експерти в сфері імунізації. Вони проводять щотижневий огляд всіх наукових досліджень у світі, вивчають кращий досвід і рекомендують МОЗ змінювати або ні ті чи інші підходи. Перед початком навчального року ми маємо розуміти тактику щодо вакцинації дітей та підлітків”, – сказав він.

Головний санлікар України також додав, що питання вакцинації навіть підлітків перед 1 вересня буде вирішувати національно-технічна група експертів.

Читайте також  Відомий лікар назвав 10 золотих правил, щоб дитина ніколи не хворіла

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело