Експерти розповіли, що відбувається з курсом долара в Україні

Експерти розповіли, що відбувається з курсом долара в Україні

Населення не поспішає купувати безготівкову валюту на депозити, оскільки безготівкові та готівкові курси вже максимально зблизилися.

Готівковий курс гривні збільшив укріплення з початку року до 6% і продовжує зростання. Про це йдеться у фінансовому тижневику інвестгрупи ICU.

“Упродовж минулого тижня готівковий курс гривні укріпився у найбільших роздрібних банках ще більше ніж на один відсоток – до 37,4-38,2 грн/дол. зі звуженням спреду між курсами купівлі-продажу ще на 6 копійок – до 80 копійок. Загалом же за перший квартал курс гривні посилився на понад 6%, а спред між курсами купівлі-продажу звузився на 15 копійок”, – сказано в повідомленні.

Аналітики зазначили, що на міжбанківському ринку клієнти банків (юридичні особи) знову більше купують валюти, ніж продають, але дисбаланс залишається невеликим і інтервенції НБУ минулого тижня зменшилися та склали 343 млн дол.

“Попит на валюту на роздрібному ринку залишається високим, але активність зміщується в бік готівки. Населення не поспішає купувати безготівкову валюту на депозити, оскільки безготівкові та готівкові курси вже максимально зблизилися. Водночас банки вже почали переглядати свої курси для продажу валюти з розміщенням на депозит, зменшуючи вартість іноземної валюти під тиском готівкового ринку, що може свідчити про закріплення тренду на міцнішу гривню”, – йдеться в тижневику.

Читайте також  "Знайдено спосіб ідентифікувати і призвати всіх ухилянтів, мобілізація має різко посилитися": у Верховній Раді зробили заяву

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело