Українцям видадуть “ковід-сертифікат” для поїздок за кордон – одна умова: “180 днів…”

Українцям видадуть “ковід-сертифікат” для поїздок за кордон – одна умова: “180 днів…”

Сертифікат діятиме протягом 180 днів

Ситуація з коронавірусом в Україні поки дозволяє сподіватися на “зелену зону”, однак для того, щоб покинути територію країни, необхідно мати так званий “ковідний паспорт”. Цього разу ми знайшли інформацію про цей документ і розповімо, як це працюватиме.

Генеральний директор Центру громадського здоров’я (ЦОЗ) Роман Родина в ефірі YouTube-каналу “Доктор Булавинова” заявив, що “ковідний сертифікат” може бути впроваджено з 1 липня і діятиме до 180 днів.

“Зараз ми відпрацьовуємо постанову Кабміну, яка визначатиме умови видачі ковідного сертифіката. Сподіваємося, що вже з 1 липня він запрацює”, – розповів фахівець.
Родина назвав три підстави для видачі такого сертифіката. Зокрема, він видаватиметься, якщо людина отримала повний курс вакцинації. У цьому випадку документ діятиме 180 днів.

Крім того, підставою для видачі сертифіката буде негативний тест ПЛР. У цьому випадку термін його дії – 72 години з моменту взяття зразка.

Сертифікат також буде видано, якщо людина перехворіла на COVID-19 і про це в eHealth внесено відповідні підтверджені лабораторно дані. У цьому випадку сертифікат діятиме протягом 180 днів з моменту отримання лабораторного підтвердження захворювання.

Читайте також  Багатодітних українців не випускають за кордон: які документи мають бути у військовозобов'язаних

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело