Що буде, коли Путін уб’є Лукашенка: Жданов розповів, що чекає на Білорусь

Що буде, коли Путін уб’є Лукашенка: Жданов розповів, що чекає на Білорусь

Білоруський диктатор дуже хитро поводиться з Путіним. Він розуміє, що Кремль хоче втягнути його у війну з Україною, остаточно підвівши Лукашенка під міжнародний трибунал.

Білоруський диктатор Лукашенко, який уже й без того вплутався у війну проти України, надаючи свою територію для пусків російських ракет, досі намагається уникнути прямих зіткнень із ЗСУ.

Як зазначає військовий експерт Олег Жданов, мабуть, Путін все ж таки не зможе “по-хорошому” переконати Лукашенка вторгнутися в Україну.

Про це повідомляє Главред.

“Кремль “по-хорошому” діє досі і не може “по-хорошому” добитися від Лукашенка слів “так, я введу війська, завтра ми наступаємо”… Лукашенко чудово розуміє, з ким і коли треба боротися: коли потрібно боротися з опозиціонерами, а коли – з проросійськими силами”, – вважає Олег Жданов.

Він переконаний, що Путін не зможе шантажувати Лукашенка синами у разі можливого їх викрадення, оскільки Лукашенко їх добре охороняє.

Експерт вважає, що головним козирем Лукашенка є те, що він є “ключом до стабільності Білорусі”.

“Якщо вб’ють Лукашенка, і в Білорусі почнеться бунт, народ вийде на вулиці і захоче демократизації – що Путіну робити? Розв’язувати другу війну проти Білорусі, заливати кров’ю Мінськ? Ні, він не зможе цього зробити, у нього немає сил. Та й цього ніхто у світі не зрозуміє. А доки він розгойдуватиметься, туди першою прибіжить Тихановська разом із західними грошима, і Білорусь може просто почати дрейф у бік України, Польщі чи західного світу”, – каже експерт.

Жданов вважає, що Лукашенко сформував свою політичну ситуацію так, що “і з ним не можна, а без нього – тим паче не можна”.

Читайте також  Путін заявив, що хоче домовитися з Україною, згадавши "дипломатичний трек"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело