Українцям пояснили нюанси повернення пільгового тарифу на електроенергію

Українцям пояснили нюанси повернення пільгового тарифу на електроенергію

Президент України Володимир Зеленський під час передвиборної кампанії обіцяв зменшити тиск високих тарифів на українців.

Як зазначається в відео на каналі «Народна думка», в цьому напрямку президент і його команда зробили чимало кроків, однак результат виявився зворотним – все тільки дорожчає.

Однак, зазначає блогер, одним з таких рішень, які все ж дозволять знизити тиск на українців стане повернення пільгового тарифу на перші 100 кВт-год електроенергії.

Про можливе повернення пільгового тарифу заявив глава Комітету Ради з питань послуг ЖКГ Олег Попенко в своєму Facebook. Він зазначив, що можливою ціною при споживанні перших 100 кВт буде 1 гривня. Те ж електрику, яке спожито понад 100 кВт, буде оплачуватися за зовсім іншою ціною. Адже тариф 1,68 грн. / КВт-год діє лише до 1 липня.

Як зазначає блогер, нова ціна електроенергії для населення буде набагато вище. Мало того, вартість буде різна в залежності від регіону, а також може бути введена так звана доставка електроенергії, як у випадку з газом, тариф на яку також буде відрізнятися в різних куточках України.

Крім того, блогер вважає, що обіцяна пільгова ціна в 1 грн. за перші 100 кВт-год споживання, є також малоймовірною. Найбільш прогнозованим варіантом, на його думку, стане те, що пільговою ціною залишать 1,68 грн., Адже українців ще з зими попереджали про підвищення тарифів.

До закінчення опалювального сезону тарифу на світло не підвищували, щоб уникнути бурхливої реакції українців, проте з приходом тепла, підкреслює блогер, ціну все ж піднімуть.

Читайте також  Україна в шоці: ціни на світло та газ сягнуть безпрецедентних рівнів! Українців налякали новими тарифами

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело