На Львівщині дівчина потрапила в реанімацію через укус змії

У п’ятницю, 25 червня, в селі Верхнячка Стрийського району Львівської області 15-річну дівчину вкусила змія. У підсумку її госпіталізували, і вона опинилася в реанімації.


Відомо, що плазун вкусив підлітка за стопу правої ноги. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління ДСНС Львівської області.

Зараз дівчина знаходиться у стані середньої тяжкості. Всі обставини події з’ясовуються.

Варто зазначити, що з початку року від укусів змій постраждали більше двох десятків людей. Всього за рік фіксують кілька сотень таких звернень.

Як захиститися від укусу змії
Якщо ви йдете в ліс або поле, одягніть відповідний одяг: високі черевики, довгі штани з щільної тканини, які бажано заправити у взуття.

Перевіряйте місце, де збираєтеся відпочити. Постукайте палицею по пеньку, поваленому стовбурі дерева або каменю, на який збираєтеся сісти.

Що робити, якщо вкусила змія
Необхідно негайно їхати в лікарню. Тільки лікар може надати необхідну медичну допомогу. Якщо ви запам’ятаєте, як виглядала змія, яка вас вкусила – це допоможе підібрати правильне лікування.

Перша допомога після укуса змії
Потерпілому потрібно забезпечити спокій і мінімум рухів, дати випити багато рідини. Крім того, в області кінцівки слід зафіксувати її за допомогою імпровізованої шини (дошки, палиці). При можливості прикладіть до рани лід, загорнутий у тканину. Також продезінфікуйте рану і накладіть стерильну пов’язку.

Читайте також  Стежив, закрив рот і затягнув за гаражі: дівчину зґвалтували біля власного будинку

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело