Коронавірус лютував ще в давнину: науковці сказали, скільки часу пішло на перемогу над хворобою

Коронавірус лютував ще в давнину: науковці сказали, скільки часу пішло на перемогу над хворобою

Американські науковці знайшли докази епідемії коронавірусу близько 20 тисяч років тому в Східній Азії. Вона тривала протягом багатьох років.

Про це пише The New York Times.

Так, дослідники під керівництвом біолога-еволюціоніста з Університету Аризони, що в Сполучених Штатах Америки, Девіда Енарда порівняли ДНК тисячі людей з 26-ти різних популяцій світу. За результатами дослідження був зроблений висновок, що ДНК людей зі Східної Азії адаптувалося до стародавнього коронавірусу.

Також науковці виявили 42 гени, які мають майже однакову кількість мутацій. Таким чином, всі вони пройшли швидку еволюцію за один і той самий час. Ці 42 гени, як пояснила команда експертів, розвивали свої противірусні мутації 20-25 тисяч років тому протягом декількох століть.

Зазначається, коли панував стародавній коронавірус, населення Східної Азії складалось з невеликої групи мисливців-збирачів.

Коли дослідники порівняли ці гени з іншими популяціями, то не знайшли нічого схожого. Тому науковці дійшли висновку, що епідемія тривала лише в цьому регіоні.

Читайте також  Який продукт може вберегти від старечого недоумства

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело