Українських заробітчан чекають у Польщі на сезонні роботи: платити будуть менше

У Польщі чекають масового напливу заробітчан у 2021-му. З кінця травня-початку червня розпочинається активний сезон збору врожаю полуниці, черешні та смородини. Водночас сезонним працівникам зрізали зарплату порівняно з доковідним періодом.

Про це йдеться в матеріалі видання “Страна”. Для в’їзду потрібен тест на COVID-19 (багато роботодавців компенсують витрати на нього) і дозвіл на сезонну роботу на 9 місяців, яке оформляють у візових центрах.

Так, за словами глави польської національної асоціації виробників фруктів і овочів Вітольда Богути, у пік сезону польським фермерам потрібні близько ста тисяч робочих рук, і переважно це – українці. Самі поляки їдуть до Німеччини, де платять більше.

Зарплату знизили через карантин. “У травні починається збір полуниці, платять 2,5-3,5 злотих за козуб (18-25 грн), а не 4-5 злотих (30-36 грн), як до пандемії”, – пояснює фахівчиня із працевлаштування за кордоном Інна Миць.

Нагадаємо, влітку 2021-го для роботи у Фінляндію прибудуть близько 10 000 осіб, переважно з України, Росії і Таїланду, незважаючи на побоювання, що серед місцевих жителів різко зросла небезпека поширення COVID-19. Водночас організатори запевнили, що робиться все для захисту робітників і їхніх наймачів.

Читайте також  Мешканців будинку 13 років будив замурований у стіну будильник

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело