5 крутих локацій для подорожей Україною у квітні

5 крутих локацій для подорожей Україною у квітні

Скільки б не було стоптано стежок, доріг, трас, скільки б не викидалось кросівок з потертими підошвами… Мандрівника не спинити.

А квітень, хоч і не зовсім теплий, ніби разом із повітрям заштовхує в голівоньку думки про нові місця. Навесні приходить час пікніків, зустрічей з друзями, спільних прогулянок і вигулу тваринок. Разом з тим можна сміливо відправлятися в нові куточки України!

Куди ж поїхати у квітні в Україні?

1. Бакота, поблизу Кам’янця-Подільського

Колись тут затопили ціле селище, аби збудувати водосховище. Зараз це місце приваблює туристів. Тут панує тиша та спокій, а краєвиди штучного озера з намету виглядають просто неймовірно. В Бакоті знаходився печерний монастир, деякі камені збереглися й нині. Вік артефактів — близько 4 тисяч років.

2. Крейдяні гори, Харківська область.

Дворічанський природний парк прославився довгими рядами крейдяних пагорбів біля річки Оскіл. Це останнє місце в країні, де крейдяні породи лишилися недоторканими, зберігши заодно флору та фауну. Краєвид виглядає фантастично, а ще тут чи не найчистіше повітря в Україні. Пагорби знаходяться далеко від промислових зон, поруч великі зарослі соснового лісу

3. Холодний Яр, Черкаська область.

Місце зародження визвольних повстань та місце з унікальними природними й історичними пам’ятками. Археологи знайшли тут залишки скіфських городищ. Мотрин монастир просто в центрі урочища служив прихистком холодноярців. На Гайдамацькому ставу святили ножі в часи Коліївщини.

Загалом, в Холодному Яру близько 150 пам’яток — найбільше в Україні. Дивує і природа цього місця. Якщо встигнути відвідати Холодний Яр у березні або квітні, можна помилуватися цвітінням підсніжників. А на хуторі Буда побачити тисячолітній дуб Максима Залізняка.

Читайте також  10 наймальовничіших озер України від яких захоплює подих

4. Базальтові стовпи, Рівненська область.

На місці села на Рівненщині 700 млн років тому бушував вулкан. Порода, яка утворилась, називається базальт, і є дуже рідкісною у світі. Поклади магматичної породи укладені в стовпи, які сягають 30 метрів. Через 100 років видобутку породи(який почали ще за часів Польщі) деякі кар’єри затопило водою. Так виникли штучні озерця з неймовірно красивим обрамленням з базальту.

Навесні — ідеальний час відвідати місцину для туристів. Адже можна насолодитися світанками та самотою. А влітку подивитися на унікальне місце та відпочити приїздить величезна кількість людей.

5. Замок Радомисль, Житомирська область.

Тут розташований єдиний в Європі Музей української домашньої ікони з 5 тисячами експонатів. Можна подивитися на колекцію предметів стародавнього українського побуту. Гостей дивує відтворена Трапезна, яка поєднує елементи середньовіччя та модерну.

Біля замку відтворили старовинну Папірню — тут можна покористуватися друкарським верстатом 17 століття. А, нагулявшись парком навколо, гості відпочивають в готелі просто в замку.

Просто нагадуємо, що приходить улюблена пора для подорожей. Перевірте своє спорядження, підготуйте термоси й каремати до нових пригод. У ваших силах зробити весну багатшою на хоча б одну мандрівку.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело