У ЄС схвалили використання вакцини Moderna від коронавірусу: що відомо про препарат

В Євросоюзі дозволили застосування американської вакцини від COVID-19 виробництва компанії Moderna. Відповідне рішення у середу, 6 січня, ухвалило Європейське агентство лікарських засобів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби європейського регулятора.

Препарат розробки Moderna є другою вакциною, дозволеною для проведення щеплень від коронавірусу в Європейському союзі, після вакцини компанії Pfizer.

“Європейське агентство лікарських засобів рекомендувало видати умовне реєстраційне посвідчення вакцині Moderna для профілактики коронавірусної хвороби COVID-19 у людей у віці від 18 років”, – йдеться в повідомленні агентства.

За інформацією європейських фахівців, комітет з ліків для людини ретельно оцінив дані про якість, безпеку та ефективність вакцини виробництва компанії Moderna і рекомендував Європейській комісії видати офіційний умовний дозвіл на застосування.

Як відомо, клінічні випробування на великій групі добровольців показали, що вакцина від COVID-19 розробки компанії Moderna показала ефективність в запобіганні зараження у людей від 18 років. Всього у дослідженнях взяли участь близько 30 тисяч осіб. Половина з них отримала вакцину, а половина — плацебо. Вакцина Moderna показала ефективність в 94,1% в випадках.

Читайте також  У Києві від COVID-19 помер 40-річний поет, батьки не віддають тіло і погрожують підірвати будинок

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело