“Штаму “Омікрон” треба місяць, аби запанувати в Україні, але страшна лиш одна загроза”: лікар назвав небезпеку вірусу

“Штаму “Омікрон” треба місяць, аби запанувати в Україні, але страшна лиш одна загроза”: лікар назвав небезпеку вірусу

В Україні досі домінує штам “Дельта”. Медики затято рятують інфікованих, які потерпають через важкі симптоми і дуже серйозні ускладнення. Тим часом до кордонів нашої країни наближається штам “Омікрон”. Лікарі міркують про те, які загрози чекають українців у найближчому часі.

Про це лікар Тарас Жиравецький повідомив у своєму Telegram-каналі.

“Кількість госпіталізацій знизилась в кілька разів, тому сподіваємось, що нової потужної хвилі у нас не буде. Омікрон ймовірно вже є в Україні, але йому потрібно мінімум місяць, щоб витіснити штам Дельта.

Поки судячи по статистиці у ПАР новий штам не створив колапсу медичної системи, тому сподіваємось, що і в нас все буде добре. 40% дорослого населення вже вакциновано, більше 50% вже перехворіло, тому ми таки наближаємось до колективного імунітету і такого стану, коли медична система має витримати нові виклики.

Єдина загроза це поява в майбутньому нового штаму, який буде пробивати імунітет вакцинованих та тих, хто перехворів. Якщо такого не станеться пандемія завершиться. Мій прогноз, що до літа ковідні лікарні вже будуть порожні і ми зможемо трішки розслабитись та повернутись до нормального життя”,- ідеться у повідомленні.

Читайте також  Дітей у київській школі нагодували сирими котлетами

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело