Лікарі назвали промовистий симптом коронавірусу в дітей

Лікарі назвали промовистий симптом коронавірусу в дітей


Нове дослідження медиків із Нью-Йорка виявило низку симптомів, які можуть проявлятися у дітей, інфікованих коронавірусом, зокрема так званий полуничний язик, повідомляє видання Express.
Дослідивши групу дітей, уражених коронавірусною хворобою, у наймолодших виявили набряклі очі, почервонілі щоки та «полуничний язик».
Хоча вважається, що COVID-19 загалом не становить смертельної загрози для дітей, проте цей вірус може викликати в них дуже серйозний стан, відомий як мультисистемний запальний синдром (MIS-C).
Так, більшість дітей, які інфікуються вірусом COVID-19, мають лише легку форму захворювання, але в тих із них, які стикаються із MIS-C, відбувається сильне запалення багатьох органів — серця, судин, легень, нирок, очей, шкіри та системи травлення.
Ця незвичайна тенденція нещодавно спонукала медиків з Медичної школи Гроссмана університету Нью-Йорка продовжити дослідження питання щодо наслідків COVID-19 для дітей.
Оглянувши 35 маленьких пацієнтів, які мали ознаки MIS-C, медики виявили, що симптоми також можуть бути «слизово-шкірними» і такими, що впливають на «тілесні отвори» (наприклад, ніздрі).
Зокрема, у наймолодших пацієнтів також виявили набряклі очі, почервонілі щоки та «полуничний язик» — ознаки хвороби Кавасакі.
Нью-Йоркські медики зазначили, що існує значний клінічний зв’язок між захворюванням Кавасакі та запальним синдромом, викликаним коронавірусом.
Хвороба Кавасакі — рідкісний стан, який зазвичай вражає дітей до 5 років і викликає запалення судин.

Читайте також  На Україну насувається нова епідемія: у МОЗ розповіли, як себе вберегти

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело