“Усім бажаючим було надано доступ до підвалу”: директор 28 школи прокоментувала скандал із “замурованими” кошенятами

Вчора, 16 грудня, у мережі інтернет “вибухнув” скандал. Зоозахисники звинуватили адміністрацію 28 школи у Тернополі в тому, що у підвалі, за наказом директора, було заживо замуровано кошенят.

На місце події було викликано поліцію. У на Facebook-сторінці зоозахисної організації “Зелена Сила – Green Power” з’явився допис, який прокоментувало більше п’ятисот користувачів.
“Педагоги” цієї школи нічого не знають про гуманність, емпатію та про “Закон про жорстоке поводження з тваринами”, або свідомо його порушили” 11 грудня частину безпритульних кішок, які довгий час мешкали на території навчального закладу та у його підвалах, адміністрація закладу на чолі із директоркою виставили на мороз, а частину живцем замуровано. Коли люди просили дати доступ до підвалу, щоб визволити тварин, директорка школи відмовилася”, – йдеться у дописі.

Вчора ситуацію прокоментувала і директорка школи Лілія Вавринів. На її сторінці у мережі Facebook з’явився допис, у якому вона розставляє усі крапки над “і”.

Директорка розповідає, що на місце події зоозахисниками було викликано поліцію. Працівники поліції факту жорстокого поводження з тваринами не зафіксували.
“Сьогодні ввечері усім охочим був наданий доступ до підвального приміщення. Замурованих кошенят не виявлено! Дорослі коти поважно гуляють по території освітнього закладу, і впевнено застрибують через отвори у підвал!”, – розповідає Лілія Вавринів.
Окрім того, директорка зазначає, що відповідно до Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ, на території закладу освіти не повинно бути бездомних тварин.

Лілія Вавринів зазначила, що і сама хоче цю ситуацію “довести до кінця”. Жінка звернулась до тернополян із проханням прихистити тварин, які розгулюють по території навчального закладу.
“І хоча кошенят так і врятувати не вдалося, за фактом їх відсутності у шкільному підвалі, хочу офіційно звернутися до справжніх людей. Ми таки хочемо цю проблему довести до логічного і правильного завершення, хоча б на території нашої школи. Хто може реально допомогти, пишіть у приват! Також усіх небайдужих закликаємо прихистити тварин!”, – зазначила директорка.

Читайте також  Навчальний рік 2020: що чекає на українських школярів і студентів під час карантину

У коментарях користувачі зазначають, що звинувачувати дирекцію у жорстокому поводженні із тваринами абсурдно. У школі неодноразово організовували благодійні ярмарки, метою яких була допомога бездомним тваринам. А нещодавно, учні 1-7 класів проводили збір корму для собак.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело