Білорусам приготуватися. У Польщі війська приведені у бойову готовність

Білорусам приготуватися. У Польщі війська приведені у бойову готовність

У Польщі стартували наймасштабніші військові навчання Вишеградської групи, Британії та США. Сценарії враховуватимуть досвід війни в Україні.

У Польщі 4 листопада розпочалися навчання “Пуму-22”, що є найбільшими військовими маневрами країн Вишеградської групи цього року.

Про це повідомив PAP майор Пшемислав Липчинський, речник 18-ї механізованої дивізії.

“Учення продовжаться до 9 листопада. У них беруть участь військовослужбовці з Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини, а також союзники зі США та Великобританії, які перебувають на Підкарпатті у зв’язку із ситуацією за нашим східним кордоном”. – зазначили у прес-службі 18-ї ОМБр.

Відомо, що основним виконавцем навчань є 21-а окрема гірничо-стрілецька бригада, але до участі в навчаннях залучаються також інші підрозділи зі складу 18-ї окремої механізованої дивізії.

“Пума-22” об’єднала переважно бронетанкові та механізовані підрозділи Сухопутних військ, проте відомо, що насправді задіяні й інші роди військ – артилеристи, сапери, хіміки, зенітники та розвідники.

До речі, навчання, за словами майора Липчинського, спираються на досвід та уроки, отримані ЗСУ під час війни в Україні.

Відомо, що завдання виконуватимуться вдень та вночі. Сценарії навчань включають, наприклад, проведення маневреної оборони, форсування водної перешкоди на річці Сян, проведення ліквідації забруднення хімічними підрозділами, перевірку процедур виклику артилерії на вогонь (Call For Fire) та медичної евакуації (MEDEVAC), а також інтегроване тушення.

Загалом у маневрах беруть участь майже 2 тисячі військовослужбовців та близько 300 одиниць техніки.

Крім підрозділів країн Вишеградської групи, у навчаннях беруть участь підрозділи союзників із Великобританії та США.

“Ми зосереджені на посиленні оперативної сумісності та розвитку довіри між військовослужбовцями з Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Великобританії та США, які беруть участь у спільних навчаннях”, – розповів майор Липчинський.

Читайте також  Польща почала видавати візи українським заробітчанам

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело