Скільки доз безкоштовної вакцини може отримати Україна

Міністерство охорони здоров’я домовляється з усіма провідними компаніями, які перебувають на третій стадії клінічних випробувань вакцини від Covid-19.

 

Попередньо відомо, що Україна зможе отримати 8 млн доз вакцини безкоштовно, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я наразі є 8 компаній – розробників вакцини, які перебувають на третій стадії клінічних випробувань. МОН звернулося до провідних компаній, які є в цьому переліку. Ми вже тривалий час ведемо з ними перемовини. Я також спілкуюся зі своїми колегами з європейських країн саме щодо підтримки отримання вакцини Україною, щойно її буде виготовлено та зареєстровано”, – зазначив міністр.

За його словами, МОЗ веде перемовини з такими компаніями: Moderna, “Сінавак”, Johnson&Johnson, Pfizer, Astra Zeneca.

“Україна стала учасником глобальної ініціативи ВООЗ щодо створення GAVІ альянсу про забезпечення рівного доступу до майбутньої вакцини від коронавірусної хвороби. Згідно з розрахунками, за попередніми планами, Україна зможе отримати приблизно 20% вакцин безкоштовно від загальної кількості населення нашої країни. Це приблизно 8 млн доз”, – розповів Степанов.

У відомстві зазначають, що відстежують ситуацію, щоб українці були одними з перших, хто може отримати доступ до вакцини.

До кінця року у продажу може з’явитися китайська інактивована вакцина від коронавірусу. Зараз у країні тривають клінічні випробування 11 вакцин від Covid-19, 4 з них перебувають на 3-му етапі тестів, заявили у відділі пропаганди Державного комітету з питань охорони здоров’я Китаю.

Читайте також  Вчені розказали, як зміниться добова кількість нових COVID-випадків у найближчі тижні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело