Німеччина, Франція та Італія зупинили вакцинацію препаратом AstraZeneca

Ще три європейські держави тимчасово припинили вакцинацію проти коронавірусу препаратом компанії AstraZeneca. Ними стали Франція, Німеччина та Італія.

У Німеччині вакцинацію AstraZeneca поставили на паузу як запобіжний захід. Таке рішення ухвалили у Федеральному міністерстві охорони здоров’я, передає Spiegel.

Представники влади Франції та Італії зробили подібні заяви слідом за Німеччиною в понеділок, 15 березня. Як пише Reuters, у Франції вакцинацію зупинили до отримання офіційної оцінки щодо препарату AstraZeneca від регулювального органу Європейського Союзу в галузі медицини.

У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) заявили, що немає доказів, що згадані ускладнення викликані вакциною, пише BBC. В організації вивчають звіти щодо щеплень, але вважають, що важливо продовжувати вакцинацію.

Зазначимо, що вакцинацію в цих країнах проводять й іншими препаратами, крім AstraZeneca. Для порівняння, українцям на сьогодні доступна тільки індійська вакцина CoviShield від цієї компанії.

У Міністерстві охорони здоров’я України зазначили, що Європейська медична асоціація не підтвердила, що наслідком застосування вакцини AstraZeneca може стати тромбоз. На офіційній сторінці у Facebook МОЗ спростувало інформацію про те, що Європа відмовляється від цього препарату.

“Чутки про те, що нібито європейські країни відмовляються від цієї вакцини – не більше, ніж черговий фейк”, – вказано в заяві.

Нагадаємо, компанія AstraZeneca заявила, що вакцина проти коронавірусу її виробництва є безпечною, а доказів підвищеного ризику виникнення тромбів від препарату немає.

Читайте також  Антитіла до COVID-19 після хвороби та вакцинації: у ЦГЗ пояснили, чим вони відрізняються

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело