Мобілізація в Україні: які дані буде внесено в Єдиний державний реєстр призовників

Мобілізація в Україні: які дані буде внесено в Єдиний державний реєстр призовників

В Україні триває загальна мобілізація, аби вдосконалити саму процедуру та спростити її міністерство оборони активно працює над впровадженням Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Це дозволить ТЦК автоматично отримувати дані з інших держреєстрів.

Про це повідомили в пресслужбі Міноборони.

«На даному етапі у Міністерстві оборони України проводиться робота щодо організації інформаційної взаємодії між Реєстром та інформаційно-телекомунікаційними системами, реєстрами, базами (банками) даних, держателями (розпорядниками, адміністраторами) якими є державні органи, з метою підвищення якості персональних даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів в Реєстрі», — йдеться в повідомленні.

За інформацією відомства, такі кроки здійснюються у відповідності до статті 14 Закону про ЄДРВПР та статей 6, 7, 13 Закону України “Про публічні електронні реєстри”, Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку”.

Також цього тижня Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів отримав новий атестат відповідності КЗСІ, що відкриває можливість інформаційної взаємодії з іншими державними реєстрами.

Читайте також  Українські водії отримуватимуть штрафи по новому: коли чекати "SMS щастя"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело