Освітній джекпот: кошти від легалізації грального бізнесу йтимуть на зарплати вчителям – Роман Грищук

Народний депутат зазначив, що тепер наука, освіта та інші галузі фінансуватимуться коштом від легалізації грального бізнесу.

 


Сьогодні, 14 липня, під час другого читання Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №2285-д «Про державне регулювання діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор», за який проголосували 248 народних депутатів. Основна мета законопроєкту – створення системи регулювання грального бізнесу, що зможе принести додаткові кошти державному бюджету. Їх натомість можна буде витрачати на підтримку медицини, спорту і культури.

Також кошти від легалізації грального бізнесу в Україні спрямовуватимуться на розвиток освіти та науки. Цю інформацію підтвердив народний депутат Роман Грищук. Він повідомив, що у першій редакції законопроєкту №2285-д не було зазначено про розподіл коштів на освітню та наукову галузі:

Коли я побачив першу редакцію цього закону, то був дуже здивований, тому що кошти від легалізації грального бізнесу не йшли на освіту та науку. Я разом з колегами з комітету подав правки, і тепер кошти від легалізації грального бізнесу витрачатимуться на освіту та науку, зокрема на зарплати вчителям і покращення матеріально-технічної бази.

Значна частина коштів розподілятиметься в державний та місцевий бюджет, а також витрачатиметься на підтримку й розвиток таких сфер, як культура, спорт, медицина. Фінансування здійснюватиметься шляхом отримання коштів від ліцензій на впровадження діяльності з надання послуг у сфері азартних ігор, букмекерської діяльності, лотереї тощо.

Згідно з прогнозами голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитра Наталухи, легалізація грального бізнесу приноситиме в бюджет щонайменше 30 млрд гривень.

Читайте також  "Не ігноруйте": екстрасенс Макс Гордєєв передбачив день смерті на 1 вересня

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело