На Закарпатті трапилися сутички на КПП між прикордонниками та заробітчанами. Стягнуто силовиків

На контрольно-пропускному пункті “Тиса” на Закарпатті 31 травня відбулися сутички між заробітчанами та прикордонниками. На місце стягнули силовиків, які перекрили рух.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив журналіст Віталій Глагола (щоб подивитися фото і відео, доскрольте новину до кінця).

“Там водії і пасажири бусів із посилками італійських заробітчан відмовляються розмитнювати свій вантаж і перекривають виїзд із КПП для всіх. Зараз стоїть 50 неоформлених бусів”, – пише він.

За його словами, на місце сутички вже стягнули усі резерви Чопського прикордонного загону та додатково 50 прикордонників із міста Львів, які на авто й зі щитками заблокували можливість без оформлення покинути пункт пропуску “Тиса”.

“За моєю інформацією, передісторія така: раніше водії бусів із посилками платили за те, аби в‘їхати без розмитнення на територію України 500€ з буса, а зараз від них вимагають розмитнити вміст мікроавтобуса за ціною 1€/кг, а ті відмовляються”, – пояснив журналіст.

Глагола додав, що з угорського боку на в’їзд в Україну черга розтягнулася вже на декілька кілометрів. Угорці ж не запускають нікого на територію свого КПП.

Він наголосив, що 30 травня під час селекторної наради із Зеленським президент закликав усі служби “не йти на поступки”. Єдина умова – нібито розмитнення товару.

 

Читайте також  В Україні друга дитина померла від коронавірусу

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело