«Коронавірус має купу сюрпризів». Патологоанатом розказав, що показує розтин померлих від Covid-19

«Це ніяка не пневмонія», – стверджує лікар

Російський лікар-патологоанатом Олександр Едігер заявив, що у людей, які захворіли на Covid-19 не розвивається пневмонія в «чистому вигляді», а виникає «щось інше», невідоме раніше захворювання.

Як пише ГЛАВКОМ, на думку медика,

Зміни в легенях людини при розвитку пневмонії істотно відрізняються від того, що викликає новий коронавірус.

Лікар-патологоанатом дійшов такого висновку на основі спостереження за хворими на Covid-19, а також після розтину померлих від цієї інфекції.

«Я бачив уже 15 хворих і сім випадків загиблих, як патологоанатом я детально їх розглянув і можу сказати, що це не пневмонія в чистому вигляді.

Цей висновок є принципово важливим. Ми маємо справу з дуже специфічним ураженням легень. Цей вірус приготував нам купу сюрпризів», – заявив Олександр Едігер.

Медик також пояснив, що пневмонію викликає мікробний або мікробно-вірусний збудник.

При цьому процес запалення досить обмежений за часом і «фатальний кінець цього процесу відбувається в самому крайньому випадку».

Лікар зазначив, що як вірус Covid-19 впливає на легені не в першу чергу. Спостерігається широке враження рецепторів і травного тракту, а також стінок судин і клітин крові.

«Це ніяка не пневмонія і легені не є «мішенню» номер один. Уражаються рецептори, які є не тільки в легенях, а й в судинах, і в травному тракті», – уточнив патологоанатом.

Звідси випливає, що, якщо у людини з грипоподібними симптомами спостерігається втрата смакових і нюхових відчуттів, ймовірність того, що це Covid-19, а не інша інфекція, – 10:1.

Також це пояснює і те, що при безсимптомному перебігу цього захворювання у більшості пацієнтів все одно спостерігається ураження легень та інших внутрішніх органів.

Читайте також  З'ясувалося, хто може заразити COVID-19 найбільше людей

Експерт згоден з висновками китайських дослідників, які встановили, що коронавірус вражає гемоглобін в еритроцитах, в результаті чого у хворого формується гіпоксичний синдром, що призводить до нестачі кисню.

Раніше завідувач відділу хірургії Університетської клініки Джорджа Вашингтона лікар Кіт Мортман розповів, що у пацієнта з Covid-19 легені не працюють належним чином.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело