Апетити окупантів зростають: у Кремля з’явилася ще одна мета у війні проти України

Апетити окупантів зростають: у Кремля з’явилася ще одна мета у війні проти України

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров визнав, що метою “спеціальної військової операції” РФ в Україні є повалення уряду Володимира Зеленського.

Він заявив про це на саміті Ліги арабських держав у Каїрі, повідомляє The News York Post.

Видання зазначає, що глава російського зовнішньополітичного відомства прямо висловився за повалення демократично обраного президента України, заявивши, що Москва сповнена рішучості допомогти українцям “звільнитися від тягаря цього абсолютно неприйнятного режиму”.

Ці висловлювання головного дипломата Кремля різко відрізняються від декларацій на початку російського вторгнення, коли він неодноразово наголошував, що Москва не прагне прибрати чинний український уряд.

Нова заява Лаврова зробила цілі цієї війни більш очевидними, оскільки РФ продовжує завдавати артилерійських та авіаційних ударів по території України, пише NEWSER. Важливо також, що ці слова пролунали на тлі зусиль України щодо відновлення експорту зерна.

Нагадаємо, на початку війни Росія заявляла, що її цілями в Україні є “захист” мешканців так званих народних республік, а також “денацифікація” та “демілітаризація” України.

Читайте також  До 24 серпня РФ готує ракетний обстріл Києва і захоплення Куп'янська – Жданов

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело