МОН просить перенести строки зарахування дітей до шкіл

Міністерство освіти і науки рекомендує керівникам шкіл організувати прийом документів, необхідних для зарахування дітей, після припинення карантину.

Відповідна рекомендація міститься у листі відомства «Щодо організованого завершення 2019/2020 навчального року та зарахування до закладів загальної середньої освіти».

У Міносвіти повідомляють, що дату початку прийому документів для зарахування визначають органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади, але строк прийому заяв не може бути меншим одного місяця.

«Фактично мінімально можливий термін подання необхідних документів має бути встановлено з 30 квітня по 31 травня, крім випадків зарахування до 10 – 11 класів, до яких мінімально можливий термін подання необхідних документів має бути встановлено з 15 травня по 15 червня. Водночас у зв’язку з можливим подовженням тривалості освітнього процесу зазначені вище терміни може бути змінено», – зазначають у МОН.

У разі продовження режиму надзвичайної ситуації, перебіг місячного строку для прийому заяв та інші відповідні строки, зокрема строки оголошення конкурсного відбору, видачі наказу про зарахування тощо будуть подовжені з урахуванням часу, що минув до завершення карантину.

«З метою дотримання протиепідеміологічних вимог рекомендуємо засновникам та керівникам закладів загальної середньої освіти організувати прийом документів, необхідних для зарахування, після припинення карантину», – йдеться у листі відомства.

Разом з тим, засновники закладів загальної середньої освіти у період карантину можуть гнучко організовувати режим прийому документів та їх копій, зокрема дозволити їх подавати електронною поштою у сканованій формі без електронного цифрового підпису. Інформація про такі зміни має бути доведена до відома населення з використанням вебсайтів та інших комунікаційних засобів.

Також у Міністерстві освіти радять оприлюднювати інформацію щодо строків прийому документів та способів їх подання впродовж двох робочих днів з дня їх прийняття на сайтах закладів загальної середньої освіти та/або їхніх засновників.

Читайте також  Лікар із Бергамо: Лежу у кисневій масці. Поруч – мої колишні пацієнти

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело