Зеленський підписав! Терміновий закон змінить все. Вся країна на це чекала – він зробив це

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №2539, яким передбачається звільнення закупівель медичних товарів, які здійснюються за рахунок коштів державного бюджету, від обкладення податком на додану вартість.

Про це стало відомо з інформації на сторінці даного законопроєкту на сайті ВР.

Як йдеться в тексті законопроєкту, це “дасть змогу закуповувати більше медичних товарів за наявних обсягів бюджетного фінансування програм у сфері охорони здоров’я”.

Також згідно з ним, звільнення від оподаткування може стимулювати зростання пропозиції на медичні товари для закупівель за кошти держбюджету, що сприятиме підвищенню конкуренції серед учасників закупівель і зниженню вартості медичних товарів.

Як зазначають джерела в ОП, до уваги також будуть взяті звернення медиків, про які сьогодні зокрема писали ми та інші українські ЗМІ.

Окрім того, Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо провели телефонну розмову, основною темою якої стала протидія пандемії коронавірусу та надання допомоги населенню обох країн.

Володимир Зеленський висловив щиру підтримку Джастіну Трюдо та його родині, побажавши якнайшвидшого одужання від коронавірусу дружині Софі.

Президент поінформував Прем’єр-міністра Канади про заходи, яких вживає Україна для захисту від поширення вірусу. Було відзначено готовність до координації зусиль двох країн та взаємної підтримки у боротьбі з поширенням захворювання.

Джастін Трюдо наголосив, що Канада готова надати Україні необхідне медичне обладнання та препарати.

Він також пообіцяв Володимиру Зеленському сприяти у вивезенні з Канади громадян України, які висловили бажання повернутися на батьківщину.

Зазначимо, також, Президент України Володимир Зеленський обговорив з президентом Польщі Анджеєм Дудою координацію зусиль щодо запобігання негативним наслідкам для громадян двох держав через поширення у світі пандемії коронавірусу.

Володимир Зеленський розповів про заходи, яких вживає Україна з метою збереження здоров’я людей,

Читайте також  Зеленський допустив пік коронавірусу в Україні посеред літа

Президент також подякував Анджею Дуді за безкоштовну медичну допомогу українцям у Польщі, у яких підтвердили коронавірус.

Зауважимо, що усім українцям, які перебувають у Польщі, нададуть безкоштовні тести на виявлення коронавірусу і його безкоштовне лікування.

Анджей Дуда запевнив, що польська сторона зробить усе необхідне, щоб всі українські громадяни безперешкодно повернулися додому як транзитом із західноєвропейських країн через територію Польщі, так і з самої Польщі.

За словами польського президента, для цього використають і залізничний, і повітряний транспорт.

Загалом сторони домовилися у подальшому продовжити контакти на найвищому рівні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело