Операція “Утилізація”: медреформа знищить 70% лікарень в Україні

Державна медицина припиняє своє існування для більшої частини українців.

З ранку працюю чергової по лікарні. З усієї країни пишуть медики. Просять донести до президента те, що замовчують його васали на місцях. Поки Зеленський зайнятий війною і миром по всій країні закриваються лікарні. Кваліфікованих хірургів і лікарів переводять на мінімалку. А пацієнтам натякають, що права на лікування у них більше немає.

Простими словами, в держбюджеті-2020 субвенція на медицину областям і містам виділена тільки на один квартал.

А тепер короткий лікнеп для домогосподарок Зеленського. Хто не в курсі, система охорони здоров’я, так само як і армія, за Констиуции є конституційним обов’язком держави, а не місцевого самоврядування. Оскільки медицина, як і інші захищені державою сфери життєдіяльності, що фінансуються через субвенцію областям і містам. Субвенція включає захищені статті, а саме заробітну плату, енергоносії, деякі види лікарських препаратів, відповідно до переліку МОЗ. У головному кошторисі країни ця субвенція передбачена на один квартал, тобто до кінця березня.

Тому всім медустановам повідомили, що вони будуть переведені на систему НСЗУ, тобто всі послуги повинна оплачувати лікарням Служба здоров’я. По всій країні в систему втягнеться близько 30 відсотків лікарень. А всі інші загинуть. Іншими словами мало того, що медицина як галузь була зруйнована, а тепер вона припинить своє існування для більшої частини населення України.

Однак Зеленському і Радцукому це не загрожує, оскільки українська еліта давно лікується в Ізраїлі, до речі, як і тато Зеленського з Кривого Рогу, де вже закриваються місцеві лікарні. А вчора я дізналася, що губернатор Дніпропетровської області, колишній герой-коханець програми “Давай одружимося” Олександр Бондаренко взагалі відмовився фінансувати екстрену швидку допомогу регіону. Так і заявив, що йому дешевше оплачувати таксі Убер.

Читайте також  Українських заробітчан не пустять на роботу за кордон: у Кабміні розповіли подробиці

Ще раз.

Губернатор.

Величезної області.

Сказав, що таксі дешевше, ніж швидка і не сплатив швидкі допомоги.

Уявіть собі рівень дискусій.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело