Клічук оцінив шкільні обіди в 20 мільйонів: “Щоб десь додати, потрібно десь відняти”

“Клічук висловився про фінансування дитячих обідів”.Клічук оцінив шкільні обіди в 20 мільйонів: “Щоб десь додати, потрібно десь відняти”

Клічук зізнався, що в бюджеті немає коштів на фінансування дитячих обідів

Мер Чернівців Роман Клічук розповів про ситуацію, яка склалася з дитячими обідами в місті. Про це глава міста написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Роман Клічук розповів, що в місті склалася складна ситуація щодо безкоштовних дитячих обідів і його опоненти цим активно користуються.

Мер Чернівців підкреслив, що зазвичай програма харчування дітей у школах розроблялася управлінням освіти міської ради, після чого всі розрахунки проводилися у фінансовому управлінні і пропозиція надходила до проекту бюджету на наступний рік. Однак у 2020 році управління освіти не розробило програму і кошти на неї в бюджеті-2021 не були передбачені.

Клічук додав, що фінансування дитячих обідів у школах має вартість у 20 мільйонів гривень, які просто взяти нізвідки.
“Я просто озвучу один з головних принципів, якими домовилися керуватися депутати нового скликання у своїй роботі: перш ніж виносити на розгляд міської ради пропозицію щодо фінансування тієї чи іншої статті витрат, автор такої пропозиції має чітко пояснити, звідки він пропонує ці гроші взяти. Якщо простіше – щоб десь додати, треба звідкись відняти. 20 мільйонів гривень нам поки нізвідки відняти.” – написав Роман Клічук.
Очільник Чернівців підкреслив, що ситуація склалася досить складна, адже як мінімум обідами необхідно забезпечити дітей із соціально вразливих груп. Тому міська рада шукатиме способи вирішення даного завдання.

Читайте також  Не тільки Путін: стало відомо, хто ще спонсорує бойовиків Донбасу

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело