Син Віктора Павліка з онкологією відмовився від терапії і звернувся до однокласників (фото)

Молодший син Віктора Павліка розповів про свою боротьбу з найагресивнішою формою раку.

Син Віктора Павліка страждає від важкого онкозахворювання і прийняв рішення про припинення терапії, яку вважає вже безглуздою. У Павла майже два роки тому діагностували злоякісну пухлину – саркому, більш відому як рак кісток. Це одне з найнебезпечніших і смертельних захворювань в світі.

Молодший син відомого українського співака просить своїх колишніх однокласників і одногрупників відгукнутися. Про це хлопець написав у своєму Facebook.

Павло розповів, що вже пройшов 18 курсів хіміотерапії і курс променевої терапії.

“Кожен раз, перевіряючи кожні кілька місяців свій організм за допомогою МРТ і КТ, я вірив що ця зараза помре від постійного лікування хімікатами, які ушкоджують крім хворих клітин ще й здорові, і залишить мій організм в спокої. Однак цього так і не відбулося”, – написав він.

Хвороба проявила себе вперше в серпні 2018 року, коли він потрапив до лікарні через те, що ноги почали німіти, втрачати свою силу, і хлопець майже перестав ходити.

Хірургам вдалося вирізати новоутворення, яке перетискають спинний мозок. Після гістології виявилося, що це була саркома.

“Тиждень тому, в черговий раз перевіривши організм за допомогою КТ і МРТ, я почав втрачати і без того слабку надію в моїй голові. Сьогодні я вже не можу пересуватися без коляски, а цей текст друкую однією рукою, оскільки друга рука продовжує втрачати свою функціональність. Я закінчив своє лікування хіміопрепаратами, але не тому, що воно більше не потрібно, а тому що воно більш безглуздо. Нам не вдалося зупинити розвиток моєї хвороби, вона продовжує активно вражати мій організм, руйнуючи його зсередини. А значить мені залишилося тільки протриматися в живих скільки зможу”, – написав Павло.

Читайте також  Названі "нічні" причини, що вказують на ризик появи раку

Хлопець зізнався, що відноситься до цього спокійно, хоча незвіданість перед майбутнім не може не лякати.

“Я набагато більше переживаю за тих, хто мене оточує і піклується про мене: батьків і близьких друзів, адже без їх допомоги я взагалі не впораюся навіть з найпростішими моїми потребами”, – розповів він.

Переглядаючи фотографії свого класу за 4, 9 та 11 рік навчання в спецшколі №25 в Києві його переповнювали емоції.

“Я щиро люблю всіх своїх однокласників і мені шкода що той час минуло, адже ми всі вирушили у доросле життя, розбігшись по світу.

Після школи я вступив до Академії Служби безпеки України, оскільки з дитинства мене тягло на військову службу. Мені навіть двічі вдалося стати учасником військового параду на День Незалежності України. Відучившись і відслуживши там два роки я потрапив до лікарні, і з цього моменту і почалася описана вище історія…

Я не знаю якого насправді думки про мене мої однокласники і однокурсники, і як часто про мене взагалі згадують, але я щиро хочу побажати вам усім успішного життя, в якій ви ніколи не зіштовхнетеся з тими труднощами, які зараз переживаю я…

Мені дуже хотілося виговоритися, і я радий що нарешті це зробив. Спасибі всім, хто дочитав цей текст до кінця, це дуже важливо для мене. Будьте щасливі, цінуєте особливі моменти в житті, адже вони так швидко проходять, і пам’ятайте: багатство не в грошах і майні, воно в людях, що оточують вас, в емоціях, які вони викликають, і в спогадах, які вони залишають”, – йдеться в публікації.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело