Гончарук подав заяву про відставку

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук подав президенту Володимиру Зеленському заяву про відставку.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук написав заяву про відставку і передав її президенту Володимиру Зеленському з правом внести до парламенту.

Про це глава уряду повідомив у п’ятницю, 17 січня, на сторінці в Facebook. Прем’єр зазначив, що написав заяву, щоб “прибрати будь-які сумніви про повагу до президента” після скандалу з записами розмов нібито його з керівництвом Національного банку та чиновниками Міністерства фінансів.

“Я прийшов на посаду виконувати програму президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до президента, я написав заяву про відставку та передав її президенту з правом внесення в парламент”, – заявив Гончарук.

В Офісі президента повідомили, що розглянуть заяву: “Президент України отримав подане прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком прохання про відставку. Глава держави розгляне зазначену заяву. Про результати розгляду Офіс президента України повідомить окремо”.

Уряд Гончарука почав свою роботу під час найактивнішої фази бюджетного процесу. За відносно короткий проміжок часу урядовці зуміли затвердити бюджет на 2020 рік, пронести через парламент низку законів, зокрема про пільгові кредити для бізнесу. Також саме цьому уряду довелося проводити переговори з Газпромом про транзит газу та у стислі строки завершити реформу газового ринку.

Додамо, що Гончарук на сьогодні є наймолодшим прем’єром України — йому 35 років. До цього призначення був заступником керівника Офісу президента (з 28 травня 2019 року).

Читайте також  "Ми знаємо, хто за цим стоїть! Не хочете грати за правилами?": Зеленський пояснив рішення негайно закрити усі казино

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело