“9-річний Іванко два дні провів у хаті з трупом бабусі”: Батько не віддає сина матері і тримає його у нелюдських умовах

На телепрограму «Стосується кожного» звернулась жителька Крижопільщини Людмила Халявицька. Жінка шукала допомоги аби повернути свого 9-річного сина, який наразі проживає з рідним батьком. За її словами, вона вже використала всі можливі варіанти, навіть зверталась до поліції, однак її чоловік Василь Патратій не віддає сина.

В цивільному шлюбі Василь Патратій та Людмила Халявицька прожили 12 років. За цей час в них народилось троє діток: 9-річний Іван, 7-річна Олександра та 5-річна Софія.

Жінка розповідає в студії, що її колишній чоловік любить випити й піднімав руку на неї.

«Коли Ваня народився ще можна було терпіти, потім почались приниження, а потім й побої. Я не раз йшла від нього, але він нас знаходив. Я теж винна в цій ситуації, що допустила все це. Я просто переконувала себе, що дітям потрібні і мама, і тато. Адже в нас троє дітей. Розійшлись ми з ним 24 травня, то був якраз останній дзвоник. Він вже тоді заявив, що забере Івана. Ми прийшли додому і він ні з того, ні з сього почав мене бити. Дуже побив мене. Тоді й розійшлись», – розповідає Людмила Халявицька.

За час спільного проживання жінка написала до поліції 18 заяв через побиття її чоловіком, але той обходився лише штрафами.

Вже 8 місяців як подружжя розійшлось, з тих пір Іванко проживає з батьком. Хлопчик має вади психологічного розвитку, погано говорить. Мати переживає щоб ситуація не погіршилась, адже дитиною потрібно займатись. Крім того, Людмила впевнена, що її дитині небезпечно знаходитись у батька, бо вважає останнього неадекватним.

«Дитина погано розмовляє, хоча й ходить до звичайної загально-освітньої школи, як всі діти. В 5 років він ще не говорив. Я возила його до спеціалістів. Ним займались і він таки пішов до 1-го класу. Тато ним не займається взагалі. Коли я хотіла завезти малого до Вінниці, щоб він прийшов психологічну перевірку: як він буде на уроці себе поводити чи висидить він 45 хв уроку… То батько мені не дозволив. Він намовив малого, що начебто я хочу здати його в дурдом й отримувати гроші за його інвалідність», – каже мати Іванка.

Читайте також  В Ужгороді у закинутому приміщенні знайшли тіло людини

Журналісти телепрограми, коли приїжджали знімати сюжет про хлопчика, зафільмували його агресивну поведінку. Він кричав на маму й навіть умисне вдарив її по обличчю.

«В нього неадекватна реакція на мене і я не можу зрозуміти чому, – плаче у студії Людмила Халявицька. – Він завжди говорить Вані, що я віддам його в дурдом. Це все батько намовляє його. Я ж ніколи дитину і пальцем не вдарила».

Батько Івана всі звинувачення спростовує, стверджує, що дружину не бив, а хлопчика не віддасть.

«Ваня мій син і я нікому його не віддам. Це все продумано, вона ж і слова правди не сказала. Я терпів стільки… Я її не бив, боже збав», – виправдовується Василь Патратій.

Під час словесної перепалки в студії з’ясувалось, що Іванко провів два дні в одній хаті з мертвою бабою – татовою мамою. Труп бабки виявили журналісти, які приїхали знімати сюжет про те, в яких умовах проживає хлопчик з татом.

Василь Патратій стверджує, що його мати померла вночі, а журналісти приїхали якраз на ранок.

Ведучий програми зауважив, що журналісти два дні не могли потрапити до хати. Найімовірніше через те, що там була мертва бабуся.

«Ні, це не тоді. Я скажу вам чесно чому не впускав вас. Я просто хотів прибратись», – каже чоловік.

Однак свідоцтво про смерть старенької підтверджує, що вона пролежала в сусідній кімнаті з хлопчиком 2 дні. У висновку судово-медичної експертизи було зазначено, що бабця замерзла.

«В якому приміщенні живе дитина, якщо в ньому замерзла старенька бабка», – обурюються присутні в студії.

До речі, поліцію та швидку викликали журналісти, коли знайшли труп старенької жінки і дитину в одній хаті.

Читайте також  Без оцінок і домашніх завдань - як молодші школярі навчатимуться з вересня

«Я розгубився. Тому нікому не дзвонив», – виправдовується Василь Патратій.

Журналісти відзняли жахливі умови проживання дитини: в хаті розкидані речі. Чоловік, очевидно, курить в кімнаті – на столі безліч недопалків. Валяються пляшки від алкоголю. В ліжку, де спить батько з сином, спить і дворовий пес.

Аби з’ясувати в якому психологічному стані перебуває дитина, з ним під час ток-шоу попрацювала психологиня.

Вона попросила хлопчика пройти тест Прохорова – намалювати малюнок. Психологиня в одному кутку накреслила квадрат й попросила малого розмалювати його будь-яким кольором. Хлопчик вибрав червоний і повністю заштрихував квадрат.

«Він жорстко так малював, наче хотів подерти папір. Червоний колір, ми знаємо, – це колір агресії. Обличчя в хлопчика дуже миролюбиве, він показує світу свій спокій, а в середині в нього неймовірна агресія. І коли з’являється мама, а він їй довіряє, він показує їй свій справжній стан. З однієї сторони це виглядає страшно, а з іншої сторони – це момент довіри», – переконана експертка програми.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело