Україну чекає аномальна осінь: кліматологиня розповіла про можливі “сюрпризи”

Україну чекає аномальна осінь: кліматологиня розповіла про можливі “сюрпризи”

Осінь 2023 року принесе в Україну незвичайно високі температури. Згідно з даними вчених, порівняно з минулими десятиліттями, цього року середня температура повітря буде вищою на 1 градус. Проте, спека буде відчутна лише вдень, нічні години будуть супроводжуватися похолоданням. Про це повідомила Віра Балабух, кандидат географічних наук, старший науковий співробітник та завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології УкрДМІ ДСНС України та НАН України, в інтерв’ю “Главреду”.

Які кліматичні “сюрпризи” варто чекати восени
За словами вченої, температура повітря буде відчутно знижуватися вночі. Перші місяці осені принесуть суху погоду, і очікувати значних опадів в цей період не варто. Крім того, аномалії температур найбільше будуть відчутні у західних регіонах України.

Синоптики підтверджують, що середня температура осінніх місяців буде становити близько +8 градусів. Однак відзначається, що цього разу осінь може влаштувати нам ранні заморозки. За даними кліматологів, вже на початку листопада очікується значне похолодання, яке може вказувати на наближення ранньої зими в Україні.

Спеціалісти відзначають, що на таку незвичайну кліматмчну ситуацію впливає природне явище Ель-Ніньйо. Через це в Україні можлива аномально тепла зима.

Читайте також  "На ринку валюти віє небезпекою?": експерт пояснив, чи варто українцям терміново купувати долар...

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело