Путін назвав частину України російською територією, з якою РФ розбереться

Президент Росії Володимир Путін заявив, що все Причорномор’я і східна частина України – це споконвічно російські території, і тепер РФ з цим розбирається.

MOSCOW, RUSSIA – OCTOBER 5, 2019: Russia’s President Vladimir Putin congratulates Russian teachers on Teachers’ Day at Moscow’s Kremlin. Alexei Nikolsky/Russian Presidential Press and Information Office/TASS
Ðîññèÿ. Ìîñêâà. Ïðåçèäåíò ÐÔ Âëàäèìèð Ïóòèí âî âðåìÿ ïîçäðàâëåíèÿ ðîññèéñêèõ ïåäàãîãîâ ñ Äíåì ó÷èòåëÿ â Êðåìëå. Àëåêñåé Íèêîëüñêèé/ïðåññ-ñëóæáà ïðåçèäåíòà ÐÔ/ÒÀÑÑ

Пряма мова Путіна: “Що запропонував Володимир Ілліч Ленін? Він запропонував не федерацію, а конфедерацію. За його рішенням, етноси були прив’язані до конкретних територій і отримали право виходу зі складу Радянського Союзу.

Але навіть території були нарізані так, що вони не завжди відповідали традиційним місцям проживання тих чи інших народів, тому відразу виникли больові точки. Вони і зараз між колишніми республіками мають місце бути і навіть всередині Російської Федерації 2000 таких точок.

Сталін був проти такої організації, але в кінцевому підсумку прийняв ленінську форму. І що вийшло? Ось ми щойно з колегою з України говорили про наші відносини.

Але в ході створення радянського союзу споконвічно російські території, які до України взагалі не мали ніякого відношення, все Причорномор’я, західні землі російські були передані Україні з дивним формулюванням “для підвищення процентного співвідношення пролетаріату в Україні”, тому що Україна була сільською територією.

Це дещо дивне рішення, але воно відбулося. Це все спадщина державного будівництва Володимира Ілліча Леніна і тепер ми з цим розбираємося”.

Нагадаємо:

9 грудня 2019 року вперше з 2016 року відбулася зустріч у “нормандському форматі” на найвищому рівні та двосторонні зустрічі лідерів країн.
За підсумками зустрічі, сторони дали прес-конференцію та узгодили комюніке, де є тези про особливий статус Донбасу та “формулу Штайнмаєра”.
Глави держав домовилися зустрітися ще раз через 4 місяці у Берліні (Німеччина).
Це була перша зустріч президента України Володимира Зеленського і президента РФ Володимира Путіна. За словами Зеленського, із Путіним не вдалося домовитися про новий контракт щодо транзиту газу, президенти узгодили новий обмін за формулою “всіх на всіх”, розмежування на трьох нових ділянках на Донбасі.
Про окупацію Криму поговорити не вдалося.

Читайте також  “Ми завжди підтримуватимемо українських народ”: звернення міністрів оборони та закордонних справ Канади

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело