Вчені створили мозковий імплант для виявлення та усунення болю

Вчені створили мозковий імплант для виявлення та усунення болю

Інформує Всеосвіта.

Дослідники підкреслюють, що особлива перевага пристрою полягає у тому, що він активується тільки коли потрібно і не впливає на мозок постійно.

Вчені медичного факультету Нью-Йоркського університету розробили «нейронний міст» – мозковий імплант, який активізується, коли виникає біль, і знімає його, повідомляє SingularityHub.

Хронічний біль схожий на монстра з фільму жахів, який підкрадається до своєї жертви, він часто непередбачуваний та неконтрольований. Але більш непередбачуваною може бути зброя проти нього – знеболювальні препарати.

Цього тижня вчені сказали лікам: «ні, дякую». Натомість вони спроєктували «нейронний міст», який з’єднує дві області мозку і служить для виявлення та усунення почуття болю у режимі реального часу.

По суті, механізм є командою «шпигунів і сплячих агентів». «Шпигун» аналізує електричні сигнали в тій області мозку, яка обробляє біль, і декодує їх.

При виявленні сигналу «біль», інформація відправляється ️‍«сплячому агенту» – комп’ютерному чипу, імплантованому у передню частину мозку. Чип своєю чергою запускає стимулюючий світловий промінь, який активує нейрони, що пригнічують біль.

Дослідники підкреслюють, що особлива перевага інтерфейсу полягає у тому, що він активується тільки коли потрібно і не впливає на мозок постійно.

Наразі пристрій пройшов випробування на щурах.

Наші результати показують, що цей імплант пропонує ефективну стратегію лікування болю навіть у тому разі, коли симптоми традиційно важко визначити чи усунути, – зазначили керівники дослідження доктор Цзін Ван та Валентино Мацціа.

Можливо, ідея вживлювати імплант в мозок, щоб не мати періодичного болю – це занадто. Однак для людей з хронічними болями – винахід може стати альтернативою знеболювальним.

Читайте також  Медики назвали ще один головний симптом коронавірусу: зустрічається у більшої половини хворих, не прогавте

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело