“Уже підписано!”: Зеленський підготував українцям справжній сюрприз. Спростить життя мільйонам

Президент Володимир Зеленський вирішив полегшити життя українським підприємцям.

 

Зокрема, глава держави Володимир Зеленський ініціює введення мораторію на перевірки ФОПів, який буде діяти протягом двох років.

Більш того, президент хоче пом’якшити для них відповідальність за порушення порядку подачі звітності.

Повідомляється, що відповідний указ про невідкладні заходи щодо проведення реформ і зміцнення держави Володимир Зеленський вже підписав.

Розробкою відповідних законопроектів займеться Кабінет міністрів.

В коментарі журналістам міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що законами про кешбек та касові апарати влада хоче вивести з “тіні” значну частину економіки, передає портал 24.

“Ці закони спрямовані на поліпшення обліку доходів підприємців, які користуються перевагами спрощеного оподаткування, виведення з тіні великих і середніх торгових компаній, які зловживають спрощеною системою”, – підкреслив він.

За словами соратника президента, влада намагається зупинити практику, коли монополісти на ринку використовують кілька ФОПів для ведення звітності, тим самим уникаючи великих податків.

Експертам сподобалася ініціатива Володимира Зеленського на введення мораторію, але їх цікавить доля інших підприємств, які ведуть діяльність через кілька Фопів.

“Це з одного боку непогано, що бізнес не будуть “морочити”, але ті підприємства, які ведуть свою діяльність через кілька Фопів, їх теж не будуть чіпати два роки?”, – задався питанням аналітик Руслан Чорний.

 

Читайте також  Як зараз виглядає "Донбас Арена"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело