Правда чи міф? Гра Pokemon Go допомагає поліпшити фізичну форму

У 2016 році гра Pokemon Go була на піку популярності, люди стали набагато більше рухатися, щоб зловити рідкісних покемонів. Американські дослідники вирішили з’ясувати, наскільки серйозно це відбилося на здоров’ї гравців.

Через гру люди попадали в різні комічні і не дуже ситуації. Кілька спроб зловити покемона навіть закінчувалися аваріями. Але чи дійсно гра Pokemon GO здатна чинити сильний вплив на фізичну активність гравців?

Міф: Pokemon Go допомагає поліпшити фізичну форму

Правда. Гра Pokemon Go покращує фізичну форму дорослих, які нею захоплюються, але цей ефект досить помірний та не зберігається надовго. Про це повідомляється в дослідженні вчених з Гарвардського університету, пише EurekAlert!.

Фахівці провели онлайн-опитування 1182 гравців в Pokemon GO у віці від 18 до 35 років. Дослідження проводилося протягом серпня 2016 року за допомогою програм підрахунку кроків, встановлених на смартфони.

З’ясувалося, що середньодобове число кроків протягом першого тижня після установки гри зросло на 955 додаткових кроків. Це відповідає приблизно 800-1000 метрам або 11 додатковим хвилинам ходьби в день, тобто приблизно 77 в тиждень. При цьому Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує збільшити вашу денну норму ходьби на 150 хвилин в тиждень.

Однак, кількість кроків поступово зменшується протягом наступних п’яти тижнів, а на шостому тижні число кроків в учасників експерименту стало таким же, як і до установки Pokemon Go.

“Те, що ми виявили, показує, що навіть протягом шести тижнів ви можете зробити багато для підвищення фізичної активності. Люди просто повинні бути більш творчими в пошуку шляхів для того, щоб продовжувати тренуватися”, – вважає старший автор дослідження Ерік Рімм.

Висновок. Pokemon Go дійсно на деякий час підвищує фізичну активність гравців. Але покладатися тільки на ігри або подібні зовнішні стимули у справі поліпшення фізичної форми не варто. Для цього краще знайти якусь внутрішню, а не зовнішню мотивацію.

Читайте також  Краще нічого не планувати: 5 вкрай несприятливих днів у квітні 2019 року

Джерело – nv.ua

Шукайте деталі в групі Facebook