“Транснаціональна мафія”: у Міносвіти розповіли про “схеми” зі студентами-іноземцями

Заступник міністра освіти Єгор Стадний розповів про великі корупційні схеми в університетах через іноземних студентів і брокерів, які рекрутують їх за кордоном.

Про це Стадний розповів в інтерв’ю LB.ua.

Повідомляється, що українські виші не працюють з іноземцями напряму. Брокери надають повну інформацію далеко не завжди, а студенти не надто сильно цікавляться цими питаннями.

Навчання для таких – лише спосіб потрапити в Україну.

Заступник міністра освіти наголосив, що рано чи пізно вони щось не складають, особливо це стосується студентів-медиків.

Після чого починаються “качелі” – вони йдуть до брокерів, які обіцяли їм вирішувати всі проблеми, пов’язані з навчанням. І платять хабарі за вирішення питань. Університету все подобається – студенти приїхали, заплатили, і все одно, довчаться вони чи ні.

За його словами, у Міністерство освіти часто приходили посли країн, звідки ці відраховані студенти, і вимагали “вжити заходів”.

Також Стадний повідомив, що на території Києва функціонують 12 арабських шкіл, випускників яких вже набирали університети на навчання. Проте в них немає ліцензії від Департаменту освіти. Тому відомство намагається їх закрити.

Заступник наголосив, що від університетів почали вимагати відрахування таких студентів.

В свою чергу брокери пишуть листи: “Почекайте місяць, ми вирішимо це питання”, очевидно сподіваючись, що вони в МОН все залагодять. Це така собі транснаціональна мафія”, – додав заступник міністра освіти.

Читайте також  Зеленський став для українців головним розчаруванням року – опитування

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -