“Ніякої зради немає”: Зеленський емоційно прокоментував підписання формули Штайнмаєра. Йому аплодували!

Президент України Володимир Зеленський прийшов на засідання фракції “Слуга народу”, щоб пояснити депутатам позицію з приводу формули Штайнмаєра.

Володимир Зеленський наголосив, що спершу до виконання формули Штайнмаєра має бути виконаний безпековий пакет та розведення військ.

Зеленський заявляв про досягнення домовленості про початок розведення військ у Петрівському Донецької області і у Золотому Луганської області. Попередньо розведення сил заплановано на 7 жовтня.

Там Зеленський повторив те, що казав на брифінгу 1 жовтня. Зокрема, заявив, що “ніякої зради немає, і виборів під дулами автоматів не буде”. На фракції ніхто Зеленському не перечив.

Після промови президента фракція почала йому аплодувати. Зауважимо, що засідання фракції “Слуги народу” закрите, тож журналістів не пускають всередину.

1 жовтня Україна підписала формулу Штайнмайєра Україна підписала формулу Штайнмаєра, – російські ЗМІ під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську. У Росії та Німеччині уже схвалили узгодження документа. Тим часом, у містах України вночі відбулися акції протесту із гаслом “Ні капітуляції”. Мітингувальники вважають погодження тексту формули Штайнмаєра поступками перед Росією. Акції були у Києві, Львові, Харкові та Маріуполі.

Що таке формула Штайнмаєра?

Леонід Кучма 1 жовтня підписав формулу Штайнмаєра Україна підписала формулу Штайнмаєра, – російські ЗМІ. Володимир Зеленський описав суть документа так:

– На постійній основі починає діяти тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, відомий також у суспільстві як закон про особливий статус Донбасу.

– Це відбувається за умови, коли в ОРДЛО відбудуться місцеві вибори, проведені згідно з Конституцією та законодавством України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори відбулися за стандартами ОБСЄ та міжнародними стандартами демократичних виборів.

Читайте також  Проговорилася!!! Дружина Кличка розповіла таємну інформацію, ТАКОГО ви точно ще не чули

Президент заявив, що є умова: щоб на території ОРДЛО відбулися вибори, всі російські війська повинні бути виведені, а захоплена ділянка українсько-російського кордону має бути передана під контроль України. В іншому разі виборів в ОРДЛО не буде.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -