З 1 березня в Україні переглянуть розмір пенсій – скільки отримають військові, люди з інвалідністю і багатодітні родини

З 1 березня в Україні переглянуть розмір пенсій – скільки отримають військові, люди з інвалідністю і багатодітні родини

Очікується, що це буде не лише індексація страхових пенсій

З 1 березня 2022 року в уряді анонсували проведення індексації пенсій. Передбачається підвищити пенсії для військових, також підвищується мінімальна пенсія для осіб, які мають тривалий страховий стаж (30/35 років) і для осіб з інвалідністю І групи, які отримують пенсію до 2300 гривень.

Про це повідомили у Мінсоцполітики.

Таким чином, збільшиться допомога на кожну дитину, яка виховується у багатодітній сім’ї – до 2100 гривень.

З 1 березня для 10,2 мільйонів українців пенсії та соціальні виплати зростуть на 14%. Під підвищення виплат підпаде 10 мільйонів 200 тисяч пенсіонерів.

Очікується, що це буде не лише індексація страхових пенсій, але й доплати для різних категорій, які не підпадають під індексацію.

Також вперше буде проіндексовано військові пенсії.

«Положення закону щодо індексації будуть вже з 1 березня цього року застосовані до пенсій військових, науковців, посадових осіб органів місцевого самоврядування, державних службовців. Індексація всіх пенсій буде здійснюватися на загальних умовах із урахуванням одного показника коефіцієнта збільшення, а саме, що визначається відповідно до частини другої статті 42 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”», – йдеться у повідомленні.

Важливо зазначити, що відповідно до закону надається право на дострокову пенсію батькам дітей, які хворі на тяжке рідкісне захворювання.

Читайте також  Що буде з курсом долара в Україні після виборів: аналітик назвав цифру

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело