Біля тюрми розстріляли адвоката: оголошено план “Сирена”

У Кропивницькому Кіровоградської області 22 серпня поблизу СІЗО застрелили адвоката, було поранено ще одну особу.

Вогонь вівся із автомобіля з автомата, повідомили в пресслужбі Національної асоціації адвокатів. За їхньою інформацією, ім’я загиблого – Олександр Іванов. Він помер до прибуття швидкої.

“Вбивство трапилося на вул. Куроп’ятникова біля СІЗО №6”, – уточнили в НАА.

Близько 17:26 з’явилася інформація, що авто ймовірних зловмисників було знайдено в Кривому Розі. Всередині перебували дві особи, при собі мали травматичну зброю і пакети, вміст яких вони не змогли назвати, пише “Перший міський”. Пізніше в поліції уточнили, що це авто не пов‘язане зі злочином.

У момент стрілянини загиблий перебував у кафе, пише місцеве ЗМІ Mandarin News із посиланням на джерело у поліції. Повідомляється також, що до приходу в адвокатуру Іванов працював у правоохоронних органах на керівних посадах.

“Іванов Олександр – це адвокат з 2011 року. До цього він очолював слідче управління в області. Він був з клієнтом на зустрічі в СІЗО. Під’їхав автомобіль. З авто розстріляли з автоматичної зброї”, – уточнила прессекретарка НАА Дар’я Глущенко.

Поліцейські для упіймання зловмисників оголосили оперативний план “Сирена” по всій області. Розшукується червоний ВАЗ із тонованим склом.

У Вищій кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатів також уточнили, що загиблий спеціалізувався на кримінальних справах. Мотиви злочину з’ясовуються.

“Хочу підкреслити, що вбивство пов’язане виключно з його професійною діяльністю”, – заявив глава ВКДК Сергій Вілков.

За його інформацією, другий потерпілий помер в лікарні. Його особа з’ясовується, але він точно не був адвокатом.

Прессекретарка ГУНП в Кіровоградській області Віталіна Бевзенко в коментарі OBOZREVATEL підтвердила факт злочину, але його деталі пообіцяла розкрити пізніше. Подію кваліфікували як умисне вбивство.

Читайте також  На мерію Харкова напали: поранений охоронець і загинув поліцейський

Повідомлення про стрілянину в поліцію надійшло близько 11:55 годин.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -