Усім байдуже: на Львівщині місцеві євреї та ліворадикали повалили хрест на місці розстрілу ОУНівців (відео)

У м. Самбір Львівської області представники єврейської громади та ліворадикали із “Автономного опору” повалили хрест, котрий встановили на місці розстрілу членів ОУН.

Про це повідомив місцевий активіст Богдан Ходаковський.

На місці події були присутні правоохоронці, котрі жодним чином не відреагували на знесення хреста.

У коментарі ІА “Вголос” місцевий активіст Руслан Поливко зазначив, що меморіальні хрести розміщені поруч з єврейським кладовищем. За його словами, наразі єврейська громада хоче впорядкувати свої поховання та демонтує християнські символи.

“Інцидент стався вчора. Тут, на кладовищі, крім євреїв, розстріляні ще християни – 17 хлопців від ОУН, українці, котрі переховували євреїв та італійці, котрі відмовились вбивати людей. Тобто на цьому місці є спільне поховання. Євреї хочуть впорядкувати це кладовище і ми не проти. Але тут роками стояли три хрести і вчора була спроба їх зняти і один таки вдалось. Проте на цьому місці ми сьогодні відкриємо уже бетонний хрест із меморіальною таблицею. Зараз ми побоюємось, що місцеві євреї познімають християнські хрести, а це ж наша пам’ять. І тому ми перебуваємо на кладовищі, щоб не відбулось ніяких демонтажів”, – пояснив “Вголосу” Руслан Поливко.

Читайте також  На Вінниччині чоловік пepeїхав власну однорічну доньку

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -