Школи, дитячі садки та лікарні в Україні залишаться без опалення в зимові холоди

Стрімке зростання цін на газ в Європі в кінцевому підсумку призведе до підвищення тарифів в Україні. В цьому випадку, в зоні серйозного ризику опиняться більшість бюджетних організацій – школи, дитячі садки, медичні установи.

Колишній віце-прем’єр-міністр України міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко попередив українців про те, що в найближчому опалювальному сезоні тарифи на опалення і гарячу воду можуть значно вирости. Але при цьому, в проект Держбюджету на 2022 році влада не заклали підтримку міст в період холодів, щоб вони змогли пройти опалювальний сезон без різкого підвищення тарифів.

Також Зубко наголосив, що в бюджеті на майбутній рік немає компенсації 37 мільярдів гривень різниці в тарифах. Тому, якщо газ в Європі продовжить дорожчати, то під загрозою відключення опалення виявиться бюджетний сектор.

“Проект держбюджету на 2022 не передбачає ніякої підтримки органів місцевого самоврядування в питанні проходження опалювального сезону. Адже держава не погасило заборгованість перед ними за різницею в тарифах в розмірі 37 мільярдів гривень. Це ще більше погіршує фінансово-економічний стан підприємств тепло- і водопостачання, не дає можливість своєчасно розрахуватися за енергоносії, що в свою чергу призводить до нарахування додаткових штрафних санкцій і далі вганяє підприємства в боргову яму”, – пояснив колишній міністр.

Читайте також  Популярна туристична країна без обмежень відкрила кордони для українців

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело