Нацгвардійця Марківа у Італії таки засудили: деталі (відео)

Нацгвардійця Віталія Марківа в Італії засудили до 24 років ув’язнення.

Про це повідомляє “Громадське”.

Марківа звинуватили у причетності до вбивства італійського фотожурналіста Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році. Рішення суд оголосив без мотивувальної частини. Як повідомляється, Марківа зобов’язали виплатити компенсацію родині загиблого. На думку прокурорів, загибель Роккеллі є умисним убивством.

Зазначимо, що Марків перебуває за ґратами близько двох років. Суддя запропонувала Марківу сказати фінальну репліку. Скориставшись можливістю, він сказав, що є українським військовим, простим солдатом, патріотом, і додав, що завжди захищатиме Україну.

Сказано, що суд розгляне також і цивільний позов проти держави Україна. Його подали Федерація італійської преси, Асоціація журналістів регіону Ломбардія та заснований Роккелі колектив фотографів Cesura Lab. Як повідомляється, вони вимагають грошової компенсації у загальному розмірі 30 тисяч.

Як писав “Вголос”, прокуратура італійського міста Павії просить засудити українського нацгвардійця Віталія Марківа до 17 років ув’язнення за сприяння в умисному вбивстві італійського фоторепортера Андреа Роккеллі на Донбасі 5 років тому.

Читайте також  “Нажаль, дива не сталося” в Італії пішла у засвіти наша землячка пані Леся Питлюк. Просимо щирої молитви

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -