“Мама української корупції”: Гройсман і Тимошенко поскандалили у прямому ефірі. Ви підгодовували подачками

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман розкритикував лідера “Батьківщини” Юлію Тимошенко, коли та була главою Кабінету міністрів.

Словесна перепалка між політиками відбулася в ефірі “Свободи слова”. Конфлікт розгорівся після того, як Тимошенко розкритикувала роботу уряду під керівництвом Гройсмана.

“У громад повинні бути три волі. Перша – вільно отримувати свої власні закріплені податки. Щоб не забирали в центр, а потім з піпетки не капали в громаду по одній гривні. Якщо ми зараз говоримо про децентралізацію, ми повинні подивитися на розподіл бюджету по доходах, скільки відсотків йде громадам, а скільки відсотків держбюджету. Першої свободи в наших громадах не існує. Тільки 20,7% – це ті доходи, які отримує громада. Все інше забирається в центр, а потім направляються туди субвенції. Тобто громада практично не розпоряджається своїми доходами”, – розповідала нардеп.

На дані заяви прем’єр-міністр нагадав Тимошенко, що під час її прем’єрства Кабмін проводив “безглузду політику”. Також Гройсман нагадав лідеру “Батьківщини” про борги і завищені ціни на газ.

“У мене таке враження, що ви не змінили свої матеріали. При вас 10-11 років тому була система, про яку ви нам прочитали. І піпетка була саме в ваших руках. Ви підгодовували всі місцеві влади якимись подачками, а реальної реформи не було”, – парирував чиновник.

Крім того, Гройсман під час перепалки обізвав Тимошенко “мамою української корупції”.

Читайте також  “Зґвалтував дівчину у лісосмузі…”: Суд виніс вирок черкащанину

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -