Російська мова в Парламенті: у “Слузі народу” прокоментували скандальний законопроект

Офіційна комунікація осіб, що “здійснюють публічну владу, має відбуватися державною мовою”.

 

Про це заявила заступник голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук, коментуючи законопроект “про внесення змін до регламенту Верховної Ради України (щодо мови роботи)”, передає РБК-Україна.

За її словами, законопроект поки не обговорювався на засіданні фракції “Слуга народу”.

Кравчук зауважила, що “усі законопроекти, які стосуються роботи Верховної Ради мають спершу отримати підтримку 70% голосів фракції, щоб мати підтримку у залі”.

Також вона додала, що депутати вільні в своєму виборі мови спілкування, коли спілкуються поза здійсненням своїх повноважень або спілкуються безпосередньо з виборцями. Проте під час пленарних засідань і засідань комітетів – лише державна мова.

Нагадаємо, що напередодні народний депутат від “Слуги народу” Максим Бужанський та депутат від “Опозиційної платформи – за життя” Олег Волошин зареєстрували в парламенті законопроект про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо мови роботи).

У пояснювальній записці до законопроекту його автори зазначають, що оскільки у статті 2 Регламенту ВР встановлено, що мовою роботи Верховної Ради є державна мова, то в ньому “не реалізовано конституційні гарантії і норми щодо вільного розвитку, використання і захисту російської, інших мов національних меншин України”.

Читайте також  Україна вимагає публічних вибачень: українських медиків звинуватили у cмepті поляків

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело