Зеленський спрогнозував рішення Конституційного суду щодо розпуску Ради

Глава держави вважає, що розгляд конституційності його указу пристойно затягнувся

Президент Володимир Зеленський пояснив, що його рішення розпустити Верховну Раду було законним, і він упевнений, що Конституційний суд визнає його конституційним. Про це він сказав під час візиту до Парижа, відповідаючи на запитання журналістів.

Він чітко дав зрозуміти, що не має наміру жодним чином впливати на суд, і зазначив, що рішення у справі про розпуск Ради затягується.

“Мені здається, що рішення Конституційного суду буде однозначним. Я вважаю, що ми всі робили за законом. Я розпустив Раду і за законом, і за запитом суспільства, і думаю, що таке рішення і буде. Я навіть і не думаю, що буде інше рішення”, – сказав Зеленський.

Нагадаємо, 11 червня Конституційний суд почав розгляд справи про конституційність указу президента України про розпуск парламенту. Глава держави посилається на те, що нібито коаліція вже давно перестала існувати до офіційного її розпуску (17 травня). Як повідомляли новини “Сьогодні”, один з ініціаторів конституційного подання нардеп від “Народного фронту” Ігор Алексєєв під час виступу в суді заявив, що Зеленський не мав права розпускати парламент до 17 червня.

У свою чергу Володимир Зеленський у своєму виступі в Конституційному суді заявив, що указ про розпуск парламенту відповідає і букві, і духу закону, і є абсолютно конституційним і юридично обґрунтованим.

Зазначимо, що 11 червня відбулася відкрита частина справи, після чого учасники процесу перейшли до закритої її частини.

Читайте також  У Львові невідомі в масках пограбували заправку

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -