У Києві проходить Марш солідарності з кримськотатарським народом

Учасники маршу тримають плакати з фотографіями загиблих в результаті окупації, кримських політв’язнів і зниклих безвісти

Близько 500 осіб з прапорами кримськотатарського народу зібралися Майдані Незалежності в Києві і рушили по Інститутській вулиці до Алеї Небесної сотні, повідомляє hromadske.ua.
На заході присутні представники Меджлісу і голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

“Сьогодні третя річниця того, як 15 тис. осіб зібралися на площі в Криму і намагалися не допустити рішення окупувати острів. Ці люди тоді показали, що Путін використовує план відкритого вторгнення. Ми тоді не програли, ми не змогли закріпити перемогу”, – сказав Чубаров.

Також учасники маршу тримають плакати з фотографіями загиблих в результаті окупації, кримських політв’язнів і зниклих безвісти.

Під Верховною Радою активісти скандують: “Свободу жертвам політичних репресій”.

Мітингувальники колонами повертаються через Шовковичну та Грушевського до Майдану.

Україна 26 лютого відзначає “День опору Криму російській окупації”. У цей день перед будівлею Верховної Ради Криму в 2014 році пройшов мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі, з партії “Русское единство”.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій.

Читайте також  Російський співак жорстко висловився щодо прихильників «Кримнаш»

Шукайте деталі в групі Facebook


Інформує -