8 невідомих фактів про жіноче тіло, які вас здивують

Здається, ми належимо до одного виду біологічно, але жіноче тіло виявляється здатне на таке, що чоловікам і уві сні не присниться.

Жіноче тіло: факти і тільки факти.

Жінки дуже гнучкі

У жіночих зв’язках і м’язах набагато більше еластину, ніж колагену, як у чоловіків.

Можливо, тому різні види холодцю чоловіки люблять традиційно більше. Очевидний мінус такої особливості: жінки раніше чоловіків починають покриватися зморшками, а в суглобах частіше з’являється біль навіть при незначному навантаженні.

Жіноче життя довше чоловічого

Клітини жіночого організму в цілому старіють повільніше, а імунна система працює набагато краще при виникненні зовнішньої або внутрішньої загрози. Як наслідок — хвороби трапляються рідше, а життя стає довшим. Крім біологічної, ще і соціальна причина: чоловікам більше властиво лізти в різні екстремальні умови, які здатні неабияк вкоротити або зовсім обірвати життя, а вишивати хрестиком, сидячи вдома на дивані, все ж більш безпечно.

У всьому винен феромон, що міститься в поті. Дослідження показали, що жінки, які регулярно вдихають запах чоловічого поту, відчувають себе набагато краще тих, хто позбавлений такої можливості. Навіть менструальний цикл регулюється. Можливо, виробники чоловічих дезодорантів займаються чимось не тим?..

Жіноче тіло здатне виносити і народити не один десяток дітей

Все строго індивідуально — потрібно на гени подивитися, і ще на різні фактори, але точно відомо, що деякі жінки здатні народжувати по кілька десятків дітей. По черзі, не відразу всіх. Мешканка міста Шуї два століття тому примудрилася подарувати життя 69 дітям: вона народила 16 двійнят, 7 трійнят і 4 четверняшек. Сучасні жінки найчастіше зупиняються на 2-3 дітях, але які потенційні перспективи.

Жіночі відбитки абсолютно інші

Жіноча шкіра виділяє удвічі більше амінокислот у порівнянні з чоловічою, тому й малюнок подушечок пальців може складатися одночасно із традиційних петель, дуг і завитків. Можливо, у когось з ваших подруг на відбитках ще й квіточки з сердечками можна розгледіти? Варто придивитися.

Читайте також  В Україні будують платну дорогу: хто буде їздити і за скільки

Лактація — привід до суперздатностей

Біологічно все зрозуміло: жінка годує грудьми — отже, у неї на руках маленьке безпорадне дитя, якого вона повинна вміти захистити. Завдяки унікальній комбінації виділяючихся гормонів, годуючі жінки стають хоробрими, товариськими, набагато краще розрізняють відтінки кольорів і запахів. Інтуїція і навіть швидкість бігу підвищуються. Суперздатності, не інакше — якщо, звичайно, годуюча молода мама умудриться виспатися настільки, щоб повною мірою оцінити все це різноманіття і порадіти йому.

Жіноча пам’ять краща чоловічої

Жінки використовують відразу кілька зон обох півкуль головного мозку для аналізу одержаної інформації та її акуратного розкладання по поличках — в голові, так і в шафі теж. Вчені вважають, що найкраще у жінок працюють вербальна і асоціативна пам’ять. Напевно, тому “сіль в баночці з-під кави з написом “цукор” деяких з нас ніяк не здивує.

Жіночий організм здатний відростити новий орган

І робить це під час вагітності. Плацента починає зростати відразу після зачаття дитини, зростає разом з немовлям і залишає жіноче тіло відразу після пологів.

Шукайте деталі в групі Facebook


-